La Nit de l’Esport premia l’esquí andorrà

La Nit de l’Esport en la seva edició de 2017 va premiar ahir a la nit a l’Auditori Nacional els esportistes més destacats d’Andorra. Entre els guardonats i reconeguts, bona part dels representants de la FAE.

Com a millor esportista masculí d’esports d’hivern es va premiar Irineu Esteve (esquí de fons): 4t al Campionat del Món U23 (Soldier Hollow – USA), 1r a la prova de la Copa d’Europa absoluta (Val Didentro – ITA) i 3r classificat de la general de la Copa d’Europa absoluta. 

Com a millor esportista femenina d’esports d’hivern es va guardonar Mireia Gutiérrez (esquí alpí): 25ena i 26ena classificada a les proves de la Copa del món d’eslàlom de Zagreb (Croàcia) i de Semmering (Àustria).

Com a millor esportista masculí d’esports d’hivern en la categoria promesa es va reconèixer Carles Aguareles (estil lliure disciplina slopestyle ): 19è classificat al Campionat del món absolut a Sierra Nevada (Espanya). 1r classificat a la Copa d’Europa a Sant Anton (Àustria) i 10è classificat a la general de la Copa d’Europa. 

Com a millor esportista femenina d’esports d’hivern promesa el premi va ser per a Candelaria Moreno (esquí alpí): 39ena classificada al Campionat del món júnior a Are (Suècia). 

Així mateix, es va reconèixer la trajectòria esportiva de l’exesquiador i actual entrenador de la FAE, Roger Vidosa Riba: per la seva trajectòria dins l’esport de l’esquí alpí, amb la participació als Jocs Olímpics d’hivern 2006 i 2010 – 4 participacions als Campionats Món els anys 2005-2007-2011 i 2013 i 13 participacions a la Copa del món i 90 participacions a la Copa d'Europa.