Andorra 2029: L’hora de la veritat

 

La FIS anunciarà aquest vespre la seu dels Mundials d’esquí alpí del 2029 en la qual el país dels Pirineus competeix amb Narvik i Val Gardena.

Reykjavík, 4 de juny de 2024. Avui és el dia. Andorra està preparada per l’elecció dels Mundials 2029. La delegació andorrana, liderada pel cap de Govern, Xavier Espot, es troba a Reykjavik (Islàndia) on aquest vespre es decidirà el país que rebrà la màxima cita internacional del món de l’esquí alpí. Andorra farà la seva presentació a les 16:50 h, hora islandesa, mentre que l’elecció serà a les 19 h (dues hores més al Principat). La delegació andorrana està encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, amb els cònsols majors de Canillo, Jordi Alcobé, i de la Massana, Eva Sansa, a més del gerent de la FAE, Carles Visa, i el director general de la candidatura Andorra 2029, David Hidalgo. “Hi ha un optimisme contingut sobretot pel respecte als dos rivals que són molt potents. La candidatura d’Andorra és sòlida, molt treballada, és la segona vegada que la presentem amb molta experiència. Contenim l’emoció però creiem que aquesta vegada ens ho hem ben guanyat i ens ho mereixem”, ha valorat el màxim responsable del projecte.

L’acte tindrà lloc a l’edifici Harpa Concert Hall Conference Center de Reykjavík, i en el marc del 55è Congrés anual de la FIS. Ahir dilluns la delegació andorrana va fer un assaig de la seva presentació, i va deixar molt bones sensacions en tot l’equip. Avui, cada candidat disposarà de 10 minuts per a l’exposició del seu projecte davant dels membres del Consell de la FIS i 5 minuts per respondre a les preguntes. Primer ho farà Val Gardena a les 16:30 h, seguit d’Andorra a les 16:50 h, i Narvik, per últim, a les 17:10 h. Després, els consellers es retiraran per efectuar la votació, i al voltant de les 19 h (21 h a Andorra) es farà l’anunci de la seu dels Mundials 2029.

Estan cridats a la votació 20 membres del Consell de la FIS, 18 consellers, entre ells l’andorrà, Patrick Toussaint -vicepresident de la FAE-, i dos representants dels atletes.

FOTO: Michel Cottin / Agence Zoom