Mario da Cruz debuta a la Copa d’Europa de Pitztal: "Una errada a la sortida m'ha deixat fora"

Mario da Cruz ha debutat avui a Pitztal, Àustria, amb la primera Copa d’Europa de boardercross. L’andorrà ha finalitzat 82è en un dia de condicions complicades per la neu caiguda al circuit i amb una alta participació -100 riders- i un alt nivell.

Degut a les condicions del temps dels últims dies, ahir no es va poder realitzar la jornada d’entrenaments oficials. Avui, amb neu nova a la pista i les complicacions que això implicava per a tots els participants, s’ha realitzat la competició en un circuit més curt que obligava a realitzar una molt bona sortida. Da Cruz ha comès una errada en sortir i ja ha perdut massa temps, difícil de recuperar en un circuit curt com el d’avui.

32 riders en menys d’un segon

Així, l’andorrà ha marcat un crono de 40.98, a 3.20 del millor i a més de dos segons de la 32ª plaça que donava accés a les rondes de les finals. L’alt nivell de la cursa ha quedat palès en què els 32 primers classificats han estat tots dins d’una forquilla de menys d’un segon (+0.99 ha fet el 32è, el francès Ken Vuagnoux).

“L’start marcava la diferència”

“En ser un circuit tan petit i amb tant nivell els temps són molts justos. També era bastant pla i l’start era el que marcava la diferència. El que feia bé l’start, guanyava. Jo he fet una petita errada en sortir i això m’ha deixat fora de la competició”, ha explicat el rider andorrà.

Demà s'havia de disputar una segona Copa d'Europa, però només es farà la fase final que estava prevista per a avui.