Estructura dels equips d’alpí per a la temporada 2022-23

Comença una nova temporada d’esquí alpí i hi haurà una estructura adaptada a les exigències dels corredors i corredores, i també als objectius de cada grup i esportista. Roger Vidosa continua sent el director de la secció, sota la qual treballen una sèrie de tècnics a càrrec dels diferents grups, tant en homes com en dones.

El grup elit compta amb Joan Verdú d’esquiador, Juan Lago d’entrenador i l’skiman Nicola Cusini, mentre que Pol Ferrer seguirà de fisioterapeuta d’aquest grup elit, fent el seguiment, això sí, de la resta d’esquiadors de la FAE.

Pel que fa a l’equip nacional masculí, el responsable serà Fred Beauviel, i es compta amb el grup A i el B. A l’A es troba Àxel Esteve, mentre que al B estan Àlex Rius, Xavi Cornella i Bartumeu Gabriel. Yago Antes serà l’entrenador d’eslàlom i gegant (Esteve i Rius). A més, Fred Beauviel és responsable del grup U18 masculí. El preparador físic dels equips nacionals continua sent Damià Costa, i el metge Bernat Escoda.

En l’equip femení, Cande Moreno (grup A) continuarà amb el tècnic Dejan Poljansek, mentre que Pablo Vallina serà l’skiman. Per altra part, Josh Alayrach serà l’encarregat del grup format per Carla Mijares (grup A) i Íria Medina (grup B), mentre que Jordina Caminal, tot i que no tindrà ‘status’ d’equip nacional, seguirà les dinàmiques d’aquest grup.

Pel que fa als grups d’Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE), sota la direcció de Beauviel treballaran sobre el terreny els tècnics Nico Belcredi, Aitor Mulero, i Marc Oliveras, que també és preparador físic del grup U18.

Pel que fa als U16, Greg Ribotto, Didac González, Matías Vargas, que també ajuda amb la preparació física, i Martí Lázaro, que és el preparador físic de l’EEBE però que en el U18 l’ajuda Marc Oliveras, formen part tots ells de l’staff tècnic.

El grup de nois U18 estarà format per Pere Cornella, Marc Fernandez, Eric Ebri, Adrià Prats, Nicolas Piccino, Enzo Fuentes, Ferran Torres, Pirmin Estruga, Martí Llort, Maià Font, Salvador Cornella, Carlos Salinas i Nicolau Daban.

En U16, el grup femení el formaran Emma Rafel, Julia Rodriguez, Chloe Cerqueda, Candela Mortés, Isabella Perez i Ainhoa Piccino, mentre que el masculí serà amb Joan Loan, Tom Farré, Jan de Visa, Eric Mitjana, Marc Daban i Bernat Gil.