Gina del Rio debuta amb la 18ª plaça a l’sprint dels Mundials júniors de Whistler

Els Campionats del Món júniors d’esquí de fons es disputen aquest any a Whistler, al Canadà, i ho fan amb la presència de Gina del Rio com a representant de la Federació Andorrana d’Esquí. L’andorrana ha finalitzat al top20, la 18ª, a la cursa sprint clàssic que obria la cita canadenca.

El debut de Gina del Rio ha deixat clara la seva progressió. L’any passat, a aquesta mateixa prova durant el debut dels Mundials júniors noruecs de Lygna, l’andorrana va finalitzar 39ª. Avui ha estat lluitant per entrar en semifinals, però s’ha quedat fora per dos segons.

Aquest dissabte, en les qualificacions, l’andorrana entrava entre les 30 millors en  la 19ª posició, amb un crono de 3.24,57, amb +13.43 respecte a la millor. Ja en quarts de final, Del Rio entrava quarta -eren cinc heats de sis corredores, passaven les dues primeres i els dos millors temps- i amb un crono de 3.16,88, quan el temps de tall per entrar a semifinals ha estat 3.14,66.

Als quarts de final, l’andorrana competia contra la italiana Nadine Laurent, la sueca Erica Laven, la suïssa Marina Kaelin, l’eslovena Lucija Medja -rivals habituals a les OPA de Copa d’Europa- i la canadenca Alison Mackie i.

Del Rio, entrenada per Xabier del Val, ara tindrà, el dilluns, la cursa mass start de 20km clàssic, i ja el dijous l’Individual de 10km en skating per tancar els Campionats del Món.

Gina del Rio, fondista: “La veritat és que estic bastant contenta, perquè he millorat el resultat de l’any passat, però encara hi ha alguns aspectes tècnics a millorar. Era una pista que per a les meves característiques físiques no m’ha acabat de fer el pes, però he lluitat tot el que he pogut i, al final, ha sortit bastant bé”.

Xabier del Val, entrenador: “S’ha quedat bastant a prop d’entrar per temps, però es queda fora. El resultat està bé per debutar amb un top20 al Mundial. Les sensacions no han estat massa bones, amb molts nervis, però és un resultat bo, amb una bona progressió i un primer top20 en un Mundial júnior per a ella està bé, tot i que penso que ho pot fer millor. És una situació estranya, però ara hem de continuar”.

Curses amb Gina del Rio:

Dissabte 28 de gener: sprint clàssic, 18ª

Dilluns 30 de gener, 10:00h (19:00h): 20km mass start clàssic

Dijous 2 de febrer, 10:00h (19:00h): 10km Individual  skating

 

Programa oficial Whistler 2023:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kYX7VyDxAC1Ful7gGlrFGkKH8JCxpW0X/edit#gid=1956643233