Intensa activitat per a tots els equips d’alpí de la FAE

Els diferents equips d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí estan en plena pretemporada però ja pensant en les primeres curses, algunes ja realitzades en alguns casos, i d’altres a punt de competir. En tot cas, continuen entrenant cada grup a un lloc diferent, intentant optimitzar els recursos de cada lloc d’esquí.

Joan Verdú ha finalitzat la segona setmana a Nova Zelanda i ara, ja en la recta final de la tercera setmana, inicia a Oahu un últim bloc de tres dies per tornar a Andorra la setmana vinent. Durant la seva estada, l’andorrà ha estat alternant dies de càrrega amb dies de descans per assimilar esforços.

Els equips masculins i femenins que es troben a Ushuaia, amb Àxel Esteve, Àlex Rius, Xavier Cornella, Bartumeu Gabriel, Carla Mijares i Íria Medina continuaran uns dies més a Argentina, fins el pròxim dia 30. Gabriel va tornar fa tres dies en trencar-se el metacarpi del dit índex de la mà, una lesió que el tindrà unes tres setmanes aturat.

Tant el grup masculí com el femení viatjaran a meitat d’octubre a la glacera d’Àustria i també ho combinaran amb una nova estada a l’indoor de Peer (Bèlgica). 

Pel que fa a Cande Moreno i Jordina Caminal, que es trobaven a Xile, les dues són ja al Principat. Moreno va iniciar el seu viatge de tornada ahir, mentre que Caminal ho va fer el passat dia 23 en tenir molèsties a l’esquena i simplement per precaució. La pròxima estada serà a Zermatt, el 17 d’octubre, sempre que es confirmi la presència de Moreno a la Copa del Món (2 al 6 de novembre).

Pel que fa al grup de l’Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE), l’U18 havia de començar uns primers entrenaments de descens a Corralco, però es van cancel·lar. La previsió és fer les curses de les Chile Winter Series-NC en aquesta estació que s’allargaran fins a l’1 d’octubre, amb descens, supergegant, combinada, gegant i eslàlom. La tornada a Andorra està prevista per al dia 4.

Els U16, per la seva part, tenen pròximament una estada a la glacera de Val Senales. Viatjaran el 7 d’octubre.