JJOO · Joan Verdú, 9è al gegant dels Jocs Olímpics

Avui s’ha disputat el gegant masculí dels Jocs Olímpics de Beijing 2022. Joan Verdú, que sortia amb el dorsal 32, ha acabat al top10 amb la 9ª posició. És el millor resultat de la història de l’esquí andorrà.

Joan Verdú ha estat avui 9è a una gran cursa de l’andorrà. Amb un esquí d’altíssim nivell, especialment a la segona mànega on marcava el tercer millor temps, s’ha situat finalment en la 9ª posició. Amb 2.11.28, Verdú ha acabat a 1.93 del guanyador, el suís Marco Odermatt, que s’ha penjat la medalla d’or amb 2.09.35.

El millor resultat d’un andorrà

La 9ª posició de Verdú avui és el millor resultat d’un andorrà a uns Jocs Olimpics. Fins ara, la millor plaça havia estat la 18ª de Mireia Gutiérrez en esquí alpí en la supercombinada de Sochi 2014 (Rússia). Entre les més destacades també està la 19ª de Vicky Grau en l’eslàlom de Nagano 1998 (Japó) i la 20ª que va assolir Irineu Esteve, en esquí de fons, en l’skiathlon d’aquesta edició de Beijing 2022.

Tercer de la segona mànega

L’esquiador de la FAE marcava el 13è temps a la primera mànega, amb +1.55. A la segona mànega, sortia a per totes i en una gran baixada aconseguia el tercer millor temps, amb +0.97. Finalment, sumava el 2.11.28 que el deixava 9è a la classificació.

Cancel·lat el segon entrenament de DH

Avui, la jornada dels Jocs Olímpics incloïa un segon entrenament de descens per a Cande Moreno, però s’ha cance·lat per mal temps. Demà, un nou entrenament, i dimarts la cursa, a les 4:00h, hora andorrana.

Roger Vidosa, director d’esquí alpí: “Això per l’esquí andorrà és el resultat de molts anys de treball del Joan, de la Federació i de tot el que s'ha invertit en esquí. És feina de tothom, i entre tots hem fet possible que passés això avui. Penso que és important, que la canalla ho vegi a la tele i es motivi a fer competició, amb cultura d’esforç i sacrifici, de neu. Em venen al cap moltes coses que són colaterals al resultat en sí, però que aportaran molt. Espero que continuem amb aquesta dinàmica. És un ‘xute’ d'energia per tothom, de creure en l’esport del país”.

“Per mi és com un pes que et treus de sobre. El Joan ha fet una cosa que molts corredors han lluitat en la seva carrera esportiva els últims 30 o 40 anys, i el Joan ho ha fet possible. Joan ha corregut per nosaltres. Avui ha fet el que ningú havia fet abans”. 

Carles Visa, gerent de la FAE: “Això és la recompensa a molts anys de feina i de molta gent que hi ha cregut i hi ha treballat molt. El Joan ha confirmat que podem estar presents entre l’elit de l’esquí mundial, i espero que això no es pari aquí, que continuem rebent el suport que necessitem i sobretot que puguem continuar treballant amb tots els nostres corredors i projectes acompanyats i il·lusionats amb un resultat com aquest”.

 

PRÒXIMA JORNADA:

Esportista: Cande Moreno

Data: dimarts 15

Prova: descens

Horari andorrà: 4:00h

 

DATES I CURSES EXPEDICIÓ ANDORRANA

ESQUÍ DE FONS:

Dissabte 5: 7,5km C + 7,5 F, skiathlon, Carola Vila (47ª)

Diumenge 6: 15km C + 15km F, Irineu Esteve (20è)

Dijous 10: 10km C, Carola Vila (47ª)

Divendres 11: 15km C, Irineu Esteve (24è)

Dissabte 19: 50km F, Irineu Esteve

Diumenge 20: 30km F, Carola Vila

 

BOARDERCROSS:

Dimecres 9: Qualificacions i Finals SBX, Maeva Estevez (DNF)

 

ESQUÍ ALPÍ: 

Dimarts 8: Supergegant, Joan Verdú (22è)

Divendres 11: Supergegant, Cande Moreno (30ª)

Dissabte 12: Primer entrenament descens, Cande Moreno (35ª)

Diumenge 13: Segon entrenament descens, Cande Moreno (cancel·lat)

Diumenge 13: Gegant, Joan Verdú (9è)

Dilluns 14: Tercer entrenament descens, Cande Moreno

Dimarts 15: Descens, Cande Moreno

Dimecres 16: Entrenament combinada, Cande Moreno

Dijous 17: Combinada, Cande Moreno

 

FOTO: Alexis Broichard Agence Zoom