Esteve, 21è, i Vila 41ª a l’skiathlon dels Mundials

 

Avui s’ha disputat la primera cursa dels Campionats del Món d’esquí de fons amb representació andorrana a l’estació d’Oberstdorf, a Alemanya. Irineu Esteve ha estat 21è a la prova skiathlon, amb 15km clàssics i 15km patinadors, mentre que Carola Vila ha acabat 41ª en la mateixa prova femenina, amb 7,5 i 7,5km.

Esteve ha completat la distància a 3.36,1 del guanyador, el rus Alexander Bolshunov, que ha guanyat amb 1.11.33,9. L’andorrà ha estat rodant amb els millors però ha perdut el grup dels vint primers a tres quilòmetres del final, i ja no ha pogut recuperat el terreny cedit. Finalment, ha arribat a meta amb 1.15.10.0. Avui han participat 76 esquiadors.

Pel que fa a la cursa femenina, Carola Vila ha estat 41ª en una cursa de menys a més per a la jove fondista andorrana. Vila ha acabat a 6.20,2 de la vencedora, la noruega Therese Johaug, que s’ha imposat amb un crono de 38.35,5. El temps final de Vila ha estat de 44.55,7. A aquesta cursa han participat 59 esquiadores.

El pròxim calendari dels Campionats del Món, amb representació andorrana, és el següent:

2 de març: 10km patinadors per a Carola Vila.

3 de març: 15km patinadors per a Irineu Esteve.

7 de març: 50km clàssics per a Irineu Esteve.

Irineu Esteve, fondista: “Podia esperar alguna cosa millor, però crec que podem estar contents. Sí que és cert que a l’última volta de clàssic m’hagués agradat estar al grup principal, però podem estar bastant satisfet i esperem que les pròximes vagin be”.

“Per la 15km... m’esperava millor l’skiathlon perquè em motivava més i penso que podia anar millor, però crec que la 15 també pot anar bé, així que intentarem fer un bon resultat allà”.

Joan Erola, entrenador: “La primera cursa del Mundial. Crec que Irineu ha fet una bona cursa amb la 21ª posició. Llàstima els últims tres quilòmetres de clàssic, que ha perdut el grup dels vint millors i ja amb skating li ha costat molt empalmar, ha hagut de rodar sol i no ha pogut empalmar amb el grup, però penso que ha fet una molt bona cursa. Estem molt contents perquè també hem posat a Rojo (Imanol Rojo, d’Espanya, que forma part de l’equip) entre els 20 primers, 19è, i això a nivell d’equip ens motiva molt, perquè tenim dos corredors allà”.

“La Carola ha fet molt bona cursa de clàssic, sí que és cert que la primera volta d’skating li ha costat agafar el ritme, però a la segona s’ha defensat millor. Però aquí fent una carrera extraordinària podria haver fet la 40 màxim, jo crec que ha fet la seva cursa, una bona cursa, i tal com és de jove ho ha fet molt bé. Ja veurem com va la cursa de 10km, a veure si podem mantenir el nivell. De la jornada d’avui, estem bastant contents”.