Carola Vila i Irineu Esteve entren en acció als Mundials absoluts d’Oberstdorf

 

Demà dissabte torna la competició a l’esquí de fons i ho fa amb les primeres proves dels Campionats del Món d’Oberstdorf, a Alemanya, amb Carola Vila i Irineu Esteve.

Vila correrà l’skiathlon amb 7,5km clàssics i 7,5km patinadors, amb sortida a les 11:45h, mentre que Esteve serà a l’skiathlon que, en el cas masculí, seran 15+15km. La sortida masculina és a les 13:30h. 

Aquests dies l’equip ha entrenat en bones condicions a l’estació alemanya, amb altes temperatures, el que farà que la competició es desenvolupi “en neu primaveral”, segons ha explicat el tècnic Joan Erola, que ha destacat que els dos fondistes es troben en bones condicions.

El calendari confirmat a dia d’avui és:

27 febrer: Skiathlon 15/15 per a Irineu Esteve i Skiathlon 7,5/7,5 per a Carola Vila.

2 de març: 10km patinadors per a Carola Vila.

3 de març: 15km patinadors per a Irineu Esteve.

7 de març: 50km clàssics per a Irineu Esteve.

Joan Erola, entrenador: “Amb aquestes temperatures tan altes serà molt important la hidratació en cursa, poder donar bastants punts d’avituallament. També seran molt important les baixades perquè està tot molt ‘patatal’ a nivell de neu, la qual cosa fa que haguem d’anar amb compte, perquè qualsevol errada a les baixades ens pot comprometre les curses. Això passa sempre, però demà hi ha un risc més elevat, tal com estan les baixades, però hem de vigilar aquests petits detalls, a veure si tenim sort amb aquestes coses”.