Rius, a 1.11 d’entrar en la 2ª mànega de la Copa d’Europa de Funesdalen

 

Avui s’ha disputat la primera cita de la Copa d’Europa d’eslàlom masculí, amb Àxel Esteve i Àlex Rius. Esteve no ha pogut finalitzar la primera mànega, mentre que Rius ha estat finalment 68è.

Esteve no ha aconseguit superar la primera mànega en sortir-se del traçat, tot i que el primer intermig era bo. Rius ha comés errades que no li han permès tenir un ritme de dalt a baix, la qual cosa l’ha deixat fora de la segona mànega. El nivell avui era alt, amb els 30 primers en poc temps de diferència, i igualment entre els 60. De fet, Rius ha marcat un crono de 48.88 en la primera mànega, amb +4.65. El seu temps s’ha quedat a 1.11 de la 60ª posició (Andreas Strand, de Noruega, 47.99) que donava la classificació per a la segona mànega. Rius ha estat finalment 68è amb el dorsal 90.

Demà, nova cursa d’aquesta Copa d’Europa per a Àxel Esteve i Àlex Rius, amb un segon eslàlom.

Max Tissot, director d’esquí alpí: “Avui les condicions eren prou bones, amb fred i -4ºC, sense gel però sí compacte. Àxel, amb el dorsal 75, ha sortit amb bones intencions, tant de ganes com tècnicament, però amb el carril que s’havia format a cada porta era complicat i per a això li ha faltat una mica d’energia per compensar aquest problema amb la pista. A l’intermig ha passat a 1.60 de retard, la qual cosa si feia una bona segona part de la baixada, estava dins dels 60 per entrar a la segona mànega. Però, malauradament, en sortir d’una figura se li ha encarrilat l’esquí i no ha pogut reaccionar a temps i s’ha sortit”. 

“Àlex Rius amb el dorsal 90, la pista estava una mica més destrossada. L’intermig d’Àlex ha estat 20 centèsimes més lent que Àxel i en la segona part, amb més pendent, no és que hagi esquiat malament, però sí ha comés algunes errades on ha perdut el contacte amb la neu i ha fet que el timing no fos bo, i amb això l’encadenament de porta a porta estava una mica trencat. Li ha costat agafar velocitat per això, tot i que ha lluitat fins el final. Amb tot, no ha estat suficient”. 

“És una decepció perquè, encara que sabem que no podem guanyar o fer un top 20 o top 25, la segona mànega si l’hem de fer i avui hem fallat en aquest sentit. És el principi de temporada, hem de guardar la calma i rectificar algunes coses per demà perquè vagi molt millor”.