FONS. Irineu Esteve: “Per fer aquests resultats s’han ajuntat moltes coses”

Irineu Esteve està a Andorra aquests dies. Després d’entrenar ha comparegut en roda de premsa a la seu de la FAE per fer un balanç d’aquest inici de temporada en què ha assolit una 21ª i una 19ª posició a dues Copes del Món, a Lillehammer i Beitostolen, respectivament. La pròxima cita de la Copa del Món serà a Davos (Suïssa), el pròxim diumenge 16 de desembre amb la prova de 15km.

Irineu Esteve, esquiador: “Em va sorprendre sobretot la primera cursa  a Lillejammer perquè és on hi havia més nivell. Si m’he de quedar amb alguna cosa em quedo amb aquesta. Vaig tenir molt bones sensacions des de la primera volta. Ens està faltant en clàssic que no ens acabem de trobar còmodes als esquí. I és tan important fer-ho bé en les dues modalitats. Esperem tornar a tenir bones sensacions en clàssics. Abans m’anava millor i ara és al contrari”.

“Per fer aquest resultat s’han ajuntat moltes coses. Primer que tenim molt bon material, que és molt important. Després sí que m’he trobat bé. A Beitostolen vaig poder sortir bé i després vaig poder anar amb un que estava al top10 i que va tirar de mi tres voltes. Si fas això tens molt per guanyar, però si et despistes un pèl te’n vas al darrera”.

“Gaudeixo més amb el clàssic, segueix sent el meu estil però és veritat que no ens estem trobant tan còmodes. Tampoc podem deixar de banda els sprints perquè ho hem de lluitar tot. En sprint podem millorar perquè estem bastant enrere però és cert que si millorem aquí potser perdem després en resistència. El que noto és que quan algú fa un sprint a mi em costa un poc. Si em treuen del meu ritme em costa més. Però això ha sigut des de sempre”.

“Als mitjans de comunicació dels països nòrdics els sobta una mica que un país petit com nosaltres que segurament no saben on està faci un top 30. Són coses que passen, i millor que passin”.

“No miro massa les coses que es diuen sobre mi, sinó que intento millorar. Jo em fico bastant pressió i no m’afecta molt el que es digui des de fora. No cal ningú per posar-me pressió perquè ja me la poso jo”.

“He arribat a totes les curses en un bon estat de forma. El material va molt bé”.

“Difícilment millorarem a Davos la 19ª posició de Beitostolen. Allà estarà tot Suïssa”.

“Participar al Tour de Ski sempre he volgut participar. He d’agafar experiència si realment la fem al final. Són moltes curses i hem de veure també com reacciona el cos a aquest esforç”.

Joan Erola, entrenador: “Com a equip estem contents perquè el nostre objectiu de la temporada era estar en un top 30. Ara ja s’ha aconseguit. La primera a Lillehammer era un lloc difícil perquè sent Noruega que és una selecció molt forta, és complicat. Però ens ha anat bé”. 

“Hem de seguir treballant perquè ens falta alguna cosa que hem de seguir millorant. És difícil assolir aquests resultats. El nivell és molt ajustat, la Copa del Món és molt, molt competitiva i pots tenir un mal dia i te’n vas al 50. Els nostres objectius hem de mantindré aquest nivell per optar-hi. Ara estem aquí fins dijous, que tornem a Suïssa a una altra Copa del Món. I novament per intentar estar als 30”.

“Vull esperar a Davos a veure com va i veure si podem anar al Tour Ski –set proves, des del 29 de desembre fins el dia de reis- Hem de fer molta cosa de logística i ho estem preparant, però som un equip petit i costa molt. L’objectiu tant del Tour Ski com en la Copa del Món és que l’Irineu agafi experiència perquè és jove. Hi ha neus més toves que ens afecten més perquè aquestes nostres són més dures, més compactes, i per tant ha de continuar agafant experiència. Tampoc no ens tornarem bojos perquè hem obtingut aquests resultats. Hem de continuar treballant”. 

Pròximes cites Tour Ski: 

29-30 Desembre, Toblach (Itàlia)

01 Gener, Val Müstair (Suïssa)

02-03 Gener, Oberstdorf (Alemanya)

05-06 Gener, Val di Fiemme (Itàlia)

http://www.tour-de-ski.ch