ALPÍ: Presentació de la temporada 2018-2019

Avui s’ha presentat a la seu de Crèdit Andorrà, patrocinador principal de la FAE, la temporada 2018-2019 que està a pocs dies d’iniciar-se. En l’acte han estat presents el vicepresident de la FAE, Patrick Toussaint, el director tècnic, Carles Visa, l’entrenador de l’equip A de la Copa del Món, Cyprien Richard, i Joan R. Mas, director de Comunicació Corporativa, Marketing i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà.

En l’acte s’ha analitzat el treball de pretemporada per part de tots els equips de la secció d’esquí alpí. El vicepresident de la FAE ha encoratjat els esquiadors a seguir treballant pel bé de l’esquí nacional, amb esforç i determinació, i en aquest sentit s’ha manifestat Mas, des de Crèdit Andorrà, que dona suport a la FAE des de fa anys amb una aposta decidida per l’esquí.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, ha repassat els objectius fixats per a la present temporada, que no varien excés, ja que l’objectiu segueix sent “posicionar, consolidar atletes dins del top 30 de la Copa del Món”, en referència a Mireia Gutiérrez i Joan Verdú. “Tindran el difícil repte d’assolir la participació en segona mànega, un repte que gràcies als bons resultats de la Mimi durant aquest estiu a Ushuaia pensem que la situarà en millors condicions que el Joan, que no vol dir més fàcil, tant pel que fa al número de dorsal en WC com pel fet de que podrà seguir el guió previst amb els calendaris de Copa del Món i Copa d’Europa...”, ha expressat Visa. 

També ha destacat Visa el paper en la Copa d’Europa de Marc Oliveras i Carmina Pallàs. “L’any passat hi vam estar en diverses ocasions però el que pretenem (al igual que la WC) és una certa regularitat i no que siguin resultats puntuals. Per tant, corredors com el Marc, la Carmina, que l’any passat van agafar punts EC, s’haurien de posicionar regularment en aquest top 30 si el que pretenem és fer el salt al següent nivell i sobretot fer-ho amb una certa garantia”, ha destacat.

Igualment, a la Copa d’Europa també hi seran Àxel Esteve, Kevin Courrieu, Matías Vargas i Cande Moren. “Tots ells tenen com a objectiu aquest circuit i evidentment -com passa amb WC- la rebaixa dels punts FIS perquè és l’única manera per guanyar dorsals i sobretot perquè augmentarem les possibilitats d’estar dins del top 30”. Pel que fa als grups de formació -esquiadors que compaginen el Batxiller amb la competició- “hem d’adaptar els programes esportius a les necessitats escolars, i per tant són ritmes completament diferents dels que segueixen els corredors de l’equip Nacional”.  

Calendari:  

Circuit Copa del Món per a la Mimi i Joan. 

La Mimi debutarà a Levi (FIN) el proper dissabte 17 novembre i posteriorment marxarà cap a Killington (USA) on el dia 24 de novembre disputarà un altre SL de la WC. Després bascularem cap a la EC, on els dies 3 i 4 de desembre tenim 2 SL de la EC a Trysil (NOR) i finalment les Copes del Món de Courchevel (FRA) 1 SL el dia 22 i un altre SL a Semmering (AUT) el 29 de desembre. La idea es seguir tot el programa WC i EC d’SL. 

Per al Joan (el 19 vola cap a Cooper-USA) preveiem el debut en competició el 30 de novembre amb el SG de Beaver Creek (USA) i posteriorment el GS que es farà el 2 de desembre a la mateixa estació. Després viatjarem cap a Val d’Isere (FRA) per disputar un GS el 8 de desembre, Alta Badia (ITA) els dies 16 en GS i 17 en PA, i finalment el 20 de desembre que anirem a Saalbach (AUT) on disputarem el GS de l’obertura que es va anular a Solden. 

Pel que fa als velocistes de Copa d’Europa: Marc, Kevin i Mati demà viatjaran cap a Panorama (CAN) on realitzaran la fase final de la preparació i les primeres curses del circuit NORAM. L’objectiu és la rebaixa dels punts FIS que ens hauria de permetre afrontar la Copa d’Europa en millors condicions. El primer bloc de competicions a Canadà el realitzaran entre Lake Loius i Panorama del 2 al 12 de desembre i el 13 tornaran a Europa per disputar la EC de Saalbach (AUT), els dies 21 i 22 de desembre.  

Per les velocistes de Copa d’Europa, Cande i Carmina; Actualment estan realitzant estatges de preparació a Suècia (10 al 16 i 24 al 29 novembre) per disputar els primers GSx2 de la Copa d’Europa a Funaesdalen (SWE) el 30-11. Posteriorment realitzaran algunes FIS a Hemsedal (NOR) que ens serviran de preparació per a la EC de Kvitfjell (NOR) del 6 i 7 de desembre amb 1 SG i 1 AC. Posteriorment viatjarem a Innerkrems (AUT) on disputarem un bloc de curses FIS amb 2 DH, 2 SG i 2 AC els dies 11 al 14 de desembre i tancarem el període fins a Nadal amb la disputa de la EC de Zauchensee (AUT), on tenim 2 DH i 1 SG. 

Pel grup de Tècnica de Copa Europa: Àxel, Xavi i Àlex; Actualment a Funaesdalen (SWE) acabant el període preparatiu (tornen 24-11) i el 2 de desembre volaran cap a Canadà on participaran a les primeres NORAM de la temporada (11 al 16) i posteriorment unes FIS del 18 al 21 al mateix lloc. 

Pel que fa als Grup Formatius: Continuen la preparació a Suècia i no es preveu que competeixin fins el 29-30 novembre les noies, i el 9 de desembre els nois. 

Evidentment, aquesta temporada tenim objectius importants com ara els Mundials d’ARE que se celebraran del 4 al 17 de febrer, els Mundials Júniors que se celebraran a Val di Fassa (ITA) del 18 al 27 de febrer, les EYOF que es celebraran a Bielorússia (BIH) i les Finals de la Copa del Món a Andorra. Per a ARE l’objectiu per classificar-se per la via directa passa per realitzar un top 15 EC o top 30 WC, pels WJC la classificació requereix menys de 35 punts FIS, per les EYOF menys de 65 punts FIS i l’objectiu per a les finals WC Soldeu evidentment serà per si entrem en aquest top 25 mundial (via punts WC) i la participació al Team Event, que la decidirem en funció de la disponibilitat i rendiment (resultats) dels nostres atletes.... 

Acabar agraint a tots els nostres atletes i staff el gran treball que desenvolupen per assolir els objectius, també agrair el suport de les seves famílies, sense les quals això seria molt difícil de realitzar. També agrair el suport acadèmic que rebem per part del Lycee Comptes de Foix i l’Escola Andorra tant pel suport amb el programa Esquí Estudi de secundària, com pel Batxiller Esportiu. Al Govern d’Andorra i a totes les estacions d’esquí andorranes pel seu suport incondicional, i a tots els nostres patrocinadors i col·laboradors i molt especialment al nostre patrocinador principal, Crèdit Andorrà, per ser part nostra i de la neu d’Andorra.