La FIS puntua amb bona nota els preparatius de les Finals de la Copa del Món de Soldeu El Tarter

Soldeu El Tarter ha rebut des de dilluns i fins avui dimecres la visita dels màxims representants tècnics de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) del circuit de la Copa del Món masculina i femenina d’esquí alpí; així com l’equip d’operacions d’Infront Sports & Media, la productora encarregada de la retransmissió televisiva a tot el món. L’objectiu de la trobada ha estat tractar amb profunditat tots els aspectes relacionats amb l’organització de les Finals de la Copa del Món 2019, des del vessant més purament esportiu, tècnic i operatiu, fins al de caràcter més social i de promoció. 

A la trobada hi han assistit el director de la Copa del Món d’esquí alpí femenina, Atle Skaardal i el seu homòleg de les proves masculines, Markus Waldner. L’han acompanyat els responsables tècnics d’operacions Mike Kertesz i Andreas Krönner, així com la cap de comunicació del circuit femení, Christine J. Feehan, entre d’altres components de la FIS. Per part del comitè organitzador han estat presents, el director general de les Finals de la Copa del Món, Conrad Blanch, el director de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, el director de cursa, Jordi Pujol i altres membres de l’equip organitzador local. També han assistit el president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Josep Pintat i el director tècnic, Carles Visa.

Durant els dos darrers dies, els responsables de la FIS han inspeccionat i validat els traçats que seran escenaris de la competició a Grandvalira. D’una banda, han visitat la pista Avet del sector Soldeu i les obres de l’arribada confirmant els punts de sortida del Gegant i de l’Eslàlom masculí i femení. I, de l’altra, han aprovat els traçats de la pista Àliga del sector El Tarter on tindran lloc les proves de Velocitat, Descens, Súper Gegant i la prova per equips, que comptarà amb la participació de l’equip andorrà.  

Pel que fa a la valoració dels preparatius, Atle Skaardal afirma que “La inspecció ha estat tot un èxit i s’ha complert amb tots els requeriments”. El tècnic ha destacat amb èmfasi el fet de que “el projecte de l’ampliació de l’arribada de la pista Avet és ara una realitat i des de la FIS hem quedat impressionats”. Per la seva part Markus Waldner ha remarcat que “les finals és un esdeveniment que va més enllà de l’esport, és un espectacle”.

Per la seva part, el Director General de les Finals de la Copa del Món 2019, Conrad Blanch, ha destacat que “l’equip del comitè organitzador està fent un gran treball i hi ha hagut molt bona col·laboració i sintonia amb els membres de la FIS”. “L’objectiu és fer que tot el que acompanya les Finals de la Copa del Món sigui un espectacle i compti amb la participació de tot el país.”

Durant la visita també s’ha signat el document de compromís entre la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) en el que es detallen els acords dels diferents aspectes organitzatius com ara el programa, els detalls tècnics de les pistes i de les curses, els recursos humans i tècnics de l’estació per fer front a l’esdeveniment, la ubicació de les sales de premsa, l’allotjament, els punts d’hospitalitat destinats als equips i la sala d’acreditacions entre altres.

Un dels objectius amb els que Soldeu El Tarter fa front a les Finals de la Copa del Món és que la competició esdevingui una finestra al món més enllà de l’àmbit esportiu. L’esdeveniment es presentarà també com un acte social amb diferents programes d’animació i activitats paral·leles al marge de les curses. En aquest sentit, el comitè organitzador compta amb una agenda dinàmica d'accions que s’estan acabant de perfilar amb diferents agents del país, amb la finalitat d’integrar-los en el procés de promoció de les Finals de la Copa del Món.

Propera parada, Sölden

El proper contacte del comitè organitzador de les Finals de la Copa del Món amb la FIS serà a l’estrena de la Copa del Món a Sölden (Àustria) a finals d’aquest mes. Els dies 27 i 28 d’octubre, es disputa l’Eslàlom Gegant femení i masculí a la reconeguda glacera de Rettenbach.