La FIS rep amb bons ulls els treballs de preparació de les finals de la Copa del Món

Zuric (Suïssa) ha estat la seu aquesta setmana de la Reunió dels Comitès Tècnics de la FIS per posar sobre la taula el panorama més pròxim de l’esquí internacional, tant pel que fa a la revisió de dates, com els anàlisis dels treballs de condicionament de les estacions que reben competicions d’alt nivell. Aquest ha estat el cas de Soldeu i les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí 2019 de Grandvalira Ensisa, que ha presentat l’evolució de les obres i l’estat dels preparatius de l’esdeveniment, amb una rebuda molt positiva per part de la FIS.

La delegació andorrana ha estat formada per representants de la FAE, el president Pepi Pintat i el director tècnic Carles Visa, a més del metge Bernat Escoda, així com de Grandvalira-Ensisa (Conrad Blanch, David Hidalgo i Jordi Pujol), i Nadal Antor com a representant de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat.

Entre els actes que s’han dut a terme, la delegació andorrana ha presentat al Comitè de la Copa del Món les evolucions dels treballs de condicionament de la part baixa de la pista Avet a Soldeu per rebre les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí 2019 de Grandvalira Ensisa. La rebuda ha estat molt satisfactòria, per la qual cosa la delegació andorrana ha estat felicitada per la feina feta.

Igualment, s’ha renovat el conveni de col·laboració entre les federacions de França, Espanya i Andorra. L’acte va comptar amb la presència del president de la FFS, Michel Vion, el president de la RFEDI, May peus, i el president de la FAE, Pepi Pintat. En l’acord s’han renovat els calendaris i les quotes de participació comuns en diferents carreres que afecten especialment a la zona dels Pirineus, així com diverses col·laboracions.

Així mateix, s’ha renovat amb la RFEDI per un any més l’acord de treball conjunt en la modalitat de Freestyle, tal com es va fent en les últimes temporades.

Entre altres actes, també s’ha signat el conveni entre la FAE i Infront pels ‘media rights’ de les Copes del Món que es realitzaran a Andorra, amb la qual cosa RTVA tindrà accés a les imatges.

Igualment, la delegació andorrana ha mantingut una reunió informal amb el president de la FIS, Gian Franco Kasper, al qual també se li ha informat de les evolucions de les obres de Soldeu, així com se li ha mostrat l’interès d’Andorra per continuar en el panorama internacional de l’esquí.

També hi ha hagut reunions d’entrenadors de Copa del Món masculina i femenina, reunions tècniques per repassar conceptes i normatives per a les pròximes temporades, així com reunions del Comitè ‘Children’ (la data del Borrufa es manté per als pròxims anys a finals de gener, aquest 2019 serà del 28 al 31 de gener), i els comitès de Copa d’Europa i de Copa del Món.

Així mateix, hi ha hagut reunió del Comitè de Metges, al qual ha assistit Bernat Escoda en representació de la FAE.

Més informació general:

http://www.fis-ski.com/news-multimedia/news/article=fis-autumn-meetings-full-swing.html