Copa del Món: “Aquest hivern tots serem campions”

Els cinemes Illa Carlemany d’Escaldes Engordany (Andorra) han estat escenari avui de la presentació de la campanya de comunicació de les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí Andorra Soldeu-El Tarter 2019. L'esdeveniment esportiu més important de la història d'Andorra, que tindrà lloc de l’11 al 17 de març, compta amb la participació com a ambaixadors de Carolina Ruiz, ex corredora espanyola guanyadora d’una prova de descens de la Copa del Món a Méribel 2013, i Luc Alphand, campió de la Copa del Món 1997, entre altres mèrits esportius. 

La campanya de comunicació ha donat el seu tret de sortida avui i té com a objectiu continuar reforçant el posicionament d’Andorra i Grandvalira com a un dels referents mundials al món de l’esquí, posar en valor tant per al Principat com per als Pirineus el que representa acollir una competició d’aquest nivell, implicar el país i emocionar-lo i vehicular a través d’aquesta campanya, els diferents valors de l’esdeveniment, de l’estació i dels patrocinadors mitjançant un missatge transversal. 

El director general del Comitè Organitzador de les Finals de la Copa del Món 2019, Conrad Blanch ha explicat que “un dels grans objectius d’aquestes finals és que Andorra sigui un destí d’esquí conegut arreu del món. Volem que el país senti aquest esdeveniment com a seu”. En aquesta línia, el director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño ha remarcat que “aquesta campanya de comunicació no és només d’estació, és transversal i també comunica tots els valors del país. Volem implicar a tothom, emocionar.” Per la seva part, el ministre de Turisme, Francesc Camp ha afirmat que “la implicació de tots fa que el capital humà sigui un dels principals actius, en aquests esdeveniments surt el millor de nosaltres mateixos i ens posiciona a nivell mundial”. 

Carolina Ruiz i Luc Alphand s’han sumat a la promoció de l’esdeveniment. Ruiz ha manifestat que “Andorra ja té una experiència molt gran en competició. El que jo he sentit a Andorra els últims anys com a corredora és la passió que té la gent del país per a fer les coses. Hi ha un esforç humà molt gran, la sensació que t’emportes quan tornes a casa és la passió amb la qual la gent ho viu”. 

Al seu torn, Alphand ha manifestat que “vaig ser a les finals de la Copa d’Europa de la passada temporada i va ser un esdeveniment molt ben organitzat. Tots els esquiadors somiem en aconseguir el Globus de Cristall i aquest any ho viurem a Soldeu-El Tarter”.

Aquest hivern tots serem campions 

Entre els mesos de setembre i novembre, s’activa la primera fase de la campanya de publicitat per introduir l'esdeveniment i l’eix principal de comunicació girarà entorn de l’eslògan  "Aquest hivern tots serem campions" amb una imatge gràfica que simula un Globus de Cristall al més alt d’un podi. 

Des del mes de desembre i fins al mes de març, la campanya promocional de les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí Andorra Soldeu-El Tarter 2019 s'intensificarà amb l'objectiu d'implicar tots els ciutadans del país i emocionar amb els valors de l'esperit esportiu. Per això, la segona fase de la campanya tindrà el missatge: "Campions del món en emoció".

En una tercera fase de la campanya es duran a terme accions al carrer, juntament amb les associacions comercials del Principat. Tanmateix, també es posaran en marxa diferents accions amb figures mediàtiques del món de l’esport properes a l’estació que, a través de les xarxes socials ajudaran a fomentar l’ús de hashtag #totsseremcampions i del hastag oficial #SoldeuElTarterWCF19 i a donar més visibilitat a l’esdeveniment.  

El joc d’esquí online de les Finals

Les noves tecnologies també hi seran presents en aquesta campanya de comunicació amb el llançament del primer joc online de les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí per a dispositiu mòbil, disponible a Google play i Apple Store. "Ski Race Soldeu" és el nom del joc on els participants de tot el món hauran d’intentar aconseguir el millor temps, baixant per la pista de Descens (DH) Àliga d'El Tarter, una reproducció idèntica de la pista real. Durant tota la temporada, Soldeu-El Tarter organitzarà diverses competicions online.

Inauguració i sorteig de dorsals

El dia 12 de març se celebrarà la cerimònia inaugural a la pista Avet de Soldeu amb espectaculars animacions de llum, so i focs artificials. El sorteig de dorsals tindrà lloc a la Plaça Carlemany de Canillo el dia 16 de març, on també es realitzarà un acte de caràcter festiu. 

Un dels atractius durant les finals, serà el programa d'esdeveniments musicals que tindrà lloc els dies de cursa a L'Abarset d'El Tarter, un dels espais de referència de l’après-ski dels Pirineus. L’organització espera que tot el país s'impliqui, visqui i s’emocioni amb el que serà una setmana molt important per Andorra. 

A escala mediàtica, segons les dades de les quals disposa Infront Sports & Media de les competicions disputades a Méribel 2015 i St. Mortiz 2016, s'espera que les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí Andorra Soldeu-El Tarter 2019 tinguin un seguiment per televisió de prop de 700 milions d’espectadors potencials i uns 350 mitjans acreditats.