Primer acte oficial de les Finals de la Copa del Món 2019

Avui s’han presentat a Soldeu les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí 2019 de Grandvalira Ensisa. L’acte ha estat presidit pel Comitè d’Honor d’aquestes finals, amb Josep Mandicó, cònsol major de Canillo i president del Comitè d’Honor; Conrad Blanch, director general del Comitè organitzador; Antoni Martí, cap de Govern d’Andorra; i Pepi Pintat, president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE).

Durant l’acte, el president de la FAE ha manifestat la importància pel fet que Andorra “ha estat en els últims anys al calendari internacional, i amb aquestes Finals es referma en el seu posicionament, i en l’aposta que la Federació va iniciar fa molt de temps”. Així mateix, va tenir agraïments per “totes les persones que van contribuir i creure en aquest projecte, i molt especialment a l’Albert Coma per tot el temps i esforç que hi ha dedicat”. 

“Novament”, ha continuat, “una competició d’altíssim nivell servirà per ser l’aparador del nostre país”, i ha recordat que enguany aquesta prova tindrà “representació andorrana en la prova del Team Event, i malgrat la representació en la resta de proves és molt complicada, que a ningú li quedi cap dubte que ens prepararem i que ho lluitarem fins al final”. 

Pepi Pintat ha volgut deixar clar que es tornarà a demostrar “com ha estat a les diferents competicions que hem organitzat en els últims anys, el valor d’Andorra com a país organitzador i en aquest sentit la força dels clubs i la FAE, que estaran més presents que mai en aquest gran repte organitzatiu i objectiu de país”.    

Igualment, Pintat ha agraït “la col·laboració del M.I. Govern d’Andorra, la Secretaria d’Esports, les estacions d’esquí i especialment de tot el personal de Grandvalira Ensisa, al Comitè Organitzador d’aquestes finals, tots els Esquí Clubs i voluntaris, patrocinadors, i tot el públic que esperem que vindrà a gaudir d’aquest gran espectacle i que farà que aquestes competicions guanyin en atractiu per tothom”.

En aquest sentit, el cap de Govern, Antoni Martí, ha recordat el camí que es va començar fa molts anys per part d’Andorra per ser seu de cites tan importants com les que s’han viscut en els darrers anys, i les Finals del pròxim 2019. També ha destacat el fet d’aconseguir que esdeveniments com aquests uneixin el Principat, i va posar com a exemple que Andorra la Vella tingui, durant les Finals de la Copa del Món, una pantalla gegant per seguir en directe l’esdeveniment. 

Per altra part, des del Comitè d’Honor, Josep Mandicó ha agraït públicament la feina feta durant tots aquests anys per l’ex-president de la FAE, Albert Coma, que ha estat una part important de tots aquests projectes.

Respecte al programa que hi haurà per a les Finals, Conrad Blanch ha informat que la cerimònia inaugural serà a la zona d’arribada de la pista Avet, mentre que una segona cerimònia serà el sorteig de dorsals, a la plaça Carlemany de Canillo, a l’aire lliure “com es fa a altres països”. També ha informat que la campanya publicitària d’aquestes Finals de la Copa del Món 2019 es presentarà al mes de setembre.