Congrés de la FIS a Costa Navarino (Grècia)

Aquesta setmana s’està celebrant a Costa Navarino, Grècia, el Congrés de la FIS. En ell s’havia de decidir, entre altres coses, la seu de la Copa del Món masculina de 2021 que, finalment, ha estat adjudicada a Bansko (Bulgària).

Bansko aspirava, juntament amb Lenzerhaide (Suïssa) a tenir les Finals de la Copa del Món de 2021 i Soldeu es postulava a la Copa del Món masculina de 2021. Com que Lenzerhaide ha estat qui s’ha endut l‘organització de les Finals 2021, com a consolació a Bansko li atorguen la Copa del Món 2021, i Andorra queda fora. També Bansko va ser anteriorment un dels candidats que va perdre contra l’opció d’Andorra i Lenzerhaide (Suïssa) les finals de la Copa del Món del 2019, i era una possibilitat que aquesta vegada la FIS li atorgués l’organització de la Copa del Món del 2021. De la mateixa manera, l’estació búlgara organitzarà els Mundials Júniors, i era un altre punt que la FIS ha tingut en compte. Igualment, a les Finals de la Copa del Món 2019 a Andorra, la FAE podrà participar en la competició del Team Event.

En tot cas, la màxima voluntat de la FAE i Soldeu El Tarter és tornar a entrar a l’agenda del circuit de Copa del Món el més aviat possible. Mentrestant, se seguirà apostant per acollir les disciplines tècniques en homes a la pista Avet de Soldeu amb l’objectiu que es pugui entrar al calendari masculí del gran circ blanc. Els calendaris de la Copa del Món estan tancats fins la temporada 21-22, la qual cosa situa les noves incorporacions a partir de la temporada 22-23, sempre que a última hora no hi hagués cap canvi durant el present Congrés.

Balanç positiu

De la mateixa manera, durant el Congrés de la FIS s’ha fet un balanç dels últims esdeveniments realitzats a Andorra. Hi ha hagut unanimitat en destacar l’excel·lent organització de les Finals de la Copa d’Europa 2018, la qual cosa deixa un molt bon regust per continuar estant en la línia de sortida de possibles noves cites al país. 

Igualment, el president de la FAE, Albert Coma, i una delegació del Comitè Organitzador de les Finals de la Copa del Món 2019 s’ha reunit amb el president de la FIS, Gian-Franco Kasper i la secretària general de la FIS, Sara Lewis, per comentar l’evolució del transcurs de les obres de l’arribada de la pista Avet de Soldeu. També se’ls han exposat l’evolució dels preparatius de les Finals 2019. 

La pròxima cita en aquest sentit serà a l’octubre, després de la reunió de tardor de la FIS a Zurich. Serà el moment en què l’staff tècnic i la plana major de la FIS visitarà de manera oficial Soldeu i es trobarà amb el Comitè Organitzador.

Copa d’Europa

Pel que fa a la Copa d’Europa, no s’ha tancat cap data definitiva encara però Andorra confia en estar present segurament en alguna prova tècnica de cara a les temporades 19-20, 20-21 o 21-22. En aquest sentit, i durant els propers mesos, es mantindran les reunions pertinents amb els responsables de FIS per acabar d’avaluar les dates mes interessants per Andorra. 

Quilòmetre Llançat

Respecte al Quilòmetre Llançat, la FIS ha confirmat les dates de les dues proves de la Copa del Món que rebrà Grau Roig. Seran els dies 12 i 13 d’abril del pròxim 2019, amb els entrenaments oficials previstos per als dies 10 i 11.

Reunions i convenis

Per altra part, durant el Congrés de la FIS, la FAE ha mantingut diverses reunions amb les diferents comissions, a més de signar els diferents convenis de col·laboració entre la FAE, la Federació Francesa (FFS), i la Federació Espanyola (RFEDI) per continuar treballant junts.