Fons JJOO: "Bones sensaciones" per a Esteve de cara als 50 quilòmetres

 

Irineu Esteve tancarà dissabte (6 hores) la participació d’Andorra en els Jocs Olímpics de PyeongChang amb la disputa dels 50 quilòmetres estil clàssic sortida massiva, distància que no ha disputat mai.

L’esquiador de fons ha estat els últims dies fent proves de material i ha baixat ja la càrrega d’entrenaments per afrontar la seva darrera cursa a Corea del Sud. “Tècnicament m’estic trobant bastant bé i de ritme crec que estem bé, però veurem com surten els 50 quilòmetres. Espero poder anar bastant cursa, per no dir gairebé tota, en el grup de davant i si puc fer-ho, sortirà probablement una bona prova. Si no tocarà patir bastant i a veure on podem estar. Les sensacions són bastant bones”.

El tècnic Joan Erola explicava que la preparació en vista als 50 quilòmetres estava sent bona, sense cap contratemps i apuntava que “l’Irineu està tranquil. El veig bé. No deixa de ser la primera cursa de 50 quilòmetres que fa i té una mica, no diria que de por, però sí de respecte perquè és molt llarga però el veig concentrat i amb ganes de fer-la. De moment, tot va bé. Si tenim sort i tenim bon material penso que també podrà fer una bona cursa”.

Irineu Esteve va iniciar la seva participació olímpica amb una 46a posició en esquiatló després de patir una caiguda provocada per un rival i que se li trenqués un pal, i va signar un gran 27è lloc en els 15 quilòmetres estil patinador.        

La prova de 50 quilòmetres estil clàssic sortida massiva serà la penúltima cursa d’esquí de fons del programa de PyeongChang (només faltarà la de 30 quilòmetres en categoria femenina) i un dia més tard els Jocs es tancaran amb la cerimònia de cloenda.