Fons JJOO: Esteve prepara sense contratemps la cursa dels 50 quilòmetres

El fondista ha portat a Corea del Sud 36 parells d’esquís

Irineu Esteve és l’únic representant de la delegació andorrana a qui encara li falta una prova en els Jocs Olímpics de PyeongChang. Serà dissabte vinent (6 hores) en els 50 quilòmetres estil clàssic sortida massiva, distància que no ha disputat mai i per a la qual s’està preparant a consciència.

El tècnic d’Irineu Esteve, Joan Erola, explicava que “aquests dies hem estat entrenant bé per a preparar els 50. Avui hem esquiat matí i tarda i també hem començat a provar material, pensant en la cursa.  L’Irineu està bé, es troba bé i no hi ha cap problema.  De moment, i espero que duri, no s’ha ficat malalt, que era una mica el perill que hi havia. Ens queden tres dies que dedicarem sobretot a preparar el material i a acabar d’ajustar una mica l’entrenament i el dissabte, a córrer”.

Com a curiositat assenyalar que Irineu Esteve ha portat a Corea del Sud, 36 parells d’esquís, repartits en 12 parells per a l’estil patinador i 11 per al clàssic, a banda de 13 parells més de test per a provar productes, segons explica el seu skiman, Guillem Cairat.  

Sobre com és la neu de l’Alpensia Cross-Country Centre, l’escenari de les proves d’esquí de fons, Cairat comentava que “el circuit està tot innivat amb neu artificial i els primers dies era molt freda, però ara ha fet més calor i està canviant. Aquí fa sempre vent i això asseca molt la neu, té poca humitat i la fa una mica estranya. Tot i això en les primeres curses hem anat bé de material  i esperem encertar-la també per als 50 quilòmetres clàssics”. La darrera cursa per a Irineu Esteve té un al·licient afegit. I és que durant la competició es poden fer aturades als boxes per canviar els esquís si el corredor ho creu oportú, cosa que, segons Guillem Cairat, “dona més emoció a la prova i més feina per a nosaltres”.