Alpí: Gutiérrez debuta amb la 37a plaça, a prop dels 30 a la WC de Levi

Avui s’ha disputat la primera cita de la Copa del Món d’eslàlom en categoria femenina amb Mireia Gutiérrez en la sortida. L’andorrana, que sortia amb el dorsal 45 ha finalitzat la primera mànega en la 37a posició a només 0.67 de la 30a plaça que donava accés a la segona mànega.

Mireia Gutiérrez ha fet una cursa d’alt nivell. L’andorrana ha sortit a per totes. En el primer parcial marcava un temps de 13.35, amb +0.35, situant-se en la 29a posició. En el segon parcial millorava considerablement i era 21a amb 25.01, amb +0.72. Ja en el tercer se situava 34a amb 49.18, amb +3.10, i finalitzava amb 59.53 i amb 3.87. Finalment, era 37a en la classificació de la primera mànega.

Mireia Gutiérrez, esquiadora: “He fet una molt bona meitat de cursa i la part final ho perdo. Estic 23a fins la meitat de carrera, i això és positiu perquè és la primera cursa de l’any i he estat bé des de l’inici , però la part de pendent on normalment és el meu punt fort està traçat bastant recte amb poc de gir i no esquio bé. Em costa encara trobar les bones línies. He treballat dur per estar aquí i avui aprenc la lliçó, però la confiança no la perdo perquè tinc el nivell per estar dins les millors”.

Roger Vidosa, entrenador: “La Mimi ha sortit molt bé, amb molta energia, amb molt bon ritme, ha sabut accelerar a cada revolt. Fa parcials molt bons. Arribava a final del pla i encara anava 23a gràcies a un parcial que feia 17a. Entre en un mur on realment no girava massa i s’havia d¡atacar molt per darrera de la porta i de seguida apuntar el pendent i ha fet massa la volta al pal amb menys confiança que la que tenia al pla i se li ha fet llarg. Allà ha perdut el temps que tenia per poder entrar entre les 30”.

Carles Visa, director tècnic: “Per 0.67 no entrem dins dels 30. És un balanç positiu. Sense fer l’últim parcial de la cursa com sap fer, no ens quedem lluny d’agafar un bon resultat per a nosaltres”.

El podi de la carrera finlandesa ha estat format Petra Vlhova (Eslovàquia), que ha estat la vencedora amb 1.49.98, Mikaela Shiffrin (Estats Units), segona amb 1.50.08, i Wendy Holdener (Suïssa), tercera amb 1.51.33.