Fons: Esteve, segon a la persecució de la Copa del Món de roller i Vila 7a

La Copa del Món de roller ski a Monte Bondone (Trento, Italia) es completava avui amb les proves de persecució. En homes absolut, amb Irineu Esteve, es corrien 19 quilòmetres, mentre que en dones júnior, amb Carola Vila, es completaven 13 quilòmetres. Esteve ha aconseguit un nou podi, en aquesta ocasió la segona posició després d’haver estat primer ahir en la modalitat clàssica, mentre que Vila ha acabat 7a, que ahir va ser 4a.

Irineu Esteve ha arribat segon després de fer tota la cursa amb el romanès Paul Constantin Pepene, el qual s’ha imposat en els últims 50 metres de cursa en l’sprint final. Esteve ha marcat un crono de 1.10.31,7, mentre que el romanès ha marcat 1.10.28,5. En la tercera posició ha finalitzat el suec Robin Norum, amb 1.11.00,1.

Per la seva part, Carola Vila ha finalitzat 7a amb un temps de 55.04,1, a poc temps del podi i en una cursa en què ha lluitat molt. La guanyadora ha estat la sueca Hanna Abrahamsson, amb 52.26,9, mentre que ha estat acompanyada al podi per les italianes Chiara Becchia, segona amb 52.27,1, i Alba Mortagna, tercera amb 53.22,7.

Ara l’equip torna a l’Stelvio per continuar els entrenaments, fins dimecres, que arribarà a Andorra.

Joan Erola, entrenador: “Era una cursa plana, amb desnivell zero. Carola ha perdut algunes posicions respecte a ahir. En pla ens costa una mica més, i a més ha plogut i era una mica moll i perillós i no eren les millors condicions per nosaltres. S’ha defensat, tot i perdre tres posicions”.

“Irineu ha corregut bastant bé, ha fet tota la carrera amb el romanès i l’important era que no els agafessin els de darrere. Han mantingut la distància i han pogut arribar a la meta sols, a l’sprint. Ha guanyat Pepene i segon Irineu, a tres segons. Positiu perquè hem treballat la velocitat i aquestes carreres ens van molt bé com a entrenaments també”.