Fons: Esteve, 11è als 15km clàssics de la Copa d’Europa de Seefeld

Avui s’ha disputat la segona jornada de la Copa d’Europa de Seefeld, que tanca el calendari d’aquesta cita continental. Irineu Esteve ha estat 11è en la cursa de 15km clàssics, mentre que Carola Vila ha estat 26a en els 5km clàssics júniors.

Esteve ha completat els 15km clàssics d’avui amb un temps de 43.36,2, a 1.28,7 del guanyador de la cursa, que ha estat l’italià Maicol Rastelli, amb 42.07,5. L’andorrà ha estat 11è en una cursa amb 74 esquiadors. 

D’aquesta manera, la classificació general de la Copa d’Europa després de la cursa d’avui queda amb l’italià Sergio Rigoni líder amb 458 punts, l’andorrà Irineu Esteve segueix lluitant i és segon amb 448 punts, mentre que el francès Jules Lapierre ocupa la tercera plaça amb 405.

Demà diumenge correrà els 15km persecució amb la ferma intenció de finalitzar la Copa d’Europa en la millor posició possible tenint en compte que és el seu primer any sènior i que ha demostrat una molt bona evolució al llarg de la temporada.

Esteve ha aconseguit posicionar Andorra en les primeres places de l’esquí de fons continental i ho ha fet després d’una temporada apassionant per a una estructura per a la qual trobar un esportista d’aquest nivell costa molts anys d’esforços i sacrificis en tots els sentits. Des de la FAE es viu amb passió la constant lluita d’Esteve i tot l’equip de fons, amb el tècnic Joan Erola al capdavant, en una campanya esportiva, la 2016-2017, que passarà a la història de la Federació com una de les més positives mai viscudes, amb un dels esportistes andorrans lluitant colze a colze amb els màxims exponents de l’esquí de fons europeu, i també mundial.

Per la seva part, Carola Vila continua amb el seu treball sumant competicions d’alt nivell i lluitant contra les millors, sempre en cada cursa oferint un gran rendiment. Avui l’andorrana ha finalitzat 26a en la cursa dels 5km clàssics, amb un temps de 17.51,7, a 2.04,5 de la vencedora, que ha estat la italiana Anna Comarella amb 15.47,2. La prova ha comptat amb una participació de 41 esquiadores.

Demà es disputa els 10km persecució en la categoria júnior femenina.