Grandvalira i la FAE organitzaran les finals de la Copa d’Europa el març del 2018

Grandvalira i la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) són presents a les reunions de tardor de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que tenen lloc del 27 de setembre a l’1 d’octubre a Zurich. A la ciutat Suïssa s’hi ha desplaçat el comitè organitzador amb un equip format per part de Grandvalira-Ensisa pel seu director general, Conrad Blanch, el director general adjunt, David Hidalgo, el director de cursa, Jordi Pujol, així com de la FAE el seu president, Albert Coma, el vice-president, Josep Maria Raméntol i el director tècnic, Carles Visa. Tots ells com a ambaixadors d'Andorra i de la celebració de les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí que es disputaran de l’11 al 17 de març del 2019, a les pistes Avet i Àliga dels sectors Soldeu i El Tarter de Grandvalira. Abans d’arribar aquesta fita i com a test previ, la FIS ha adjudicat l’organització de les finals de la Copa d’Europa al març del 2018. Paral·lelament, la FIS també ha donat el seu vistiplau a la celebració de dues Copes del Món de Quilòmetre Llançat (del 6 al 9 d’abril de 2017), en espera de debatre demà la incorporació o no d’una tercera prova.

En el marc de les reunions a Zurich,  Infront, l’agència encarregada de la retransmissió mundial per televisió de la Copa del Món d’esquí alpí femenina del 2016 ha lliurat els informes de retorn mediàtic que confirmen xifres d’audiència molt positives.

La propera cita amb l’esquí alpí de primer ordre a Grandvalira tindrà lloc el març del 2018. L’estació més gran del sud d’Europa acollirà per tercera vegada les finals de la Copa d’Europa i ho farà novament als dos traçats de Copa del Món del domini, a la mítica pista Avet (Soldeu) i a l’emblemàtica Àliga (El Tarter). La competició serà una prova test per organitzar amb plenes garanties d’èxit les Finals de la Copa del Món 2019, l’esdeveniment esportiu de més magnitud celebrat en la història d’Andorra i dels Pirineus. Per arribar fins aquí, l’estació ha acollit set edicions de la màxima competició europea (proves de la Copa d’Europa els anys 2008, 2009, 2010, 2011 i 2013;  i dues finals els anys 2014 i 2015).

Amb el suport tècnic i les recomanacions de la FIS, el comitè organitzador ha començat a traçar l’estratègia i els detalls operatius de cara les Finals de la Copa del Món 2019, un repte organitzatiu d’important dimensió que rebrà als 25 millors esquiadors del món, tant en homes com en dones de totes les disciplines.

Grandvalira a les televisions de tot el món

Al marge dels resultats esportius i organitzatius, Grandvalira i la FAE han rebut de mans d’Infront, l’agència especialitzada en retransmetre les imatges de l’esdeveniment via televisió a tot el món, l’informe dels resultats de les audiències dels dos dies de competició de la Copa del Món d’esquí alpí d’aquest any amb Lindsey Vonn i l’actual campiona del circ blanc, Lara Gutt com a importants focus mediàtics. Cal destacar els més de 292 milions de telespectadors potencials a qui van arribar les imatges de de Grandvalira i d’Andorra a través de 35 televisions de tot el món. Una mitjana de 146 milions de telespectadors per dia. 75 hores va ser la durada total d’emissió a les televisions sumant les retransmissions en directe i les que es van emetre en diferit. També cal destacar que, comparativament amb la Copa del Món del 2012, l’audiència potencial on van arribar les imatges ha estat superior amb més d’un 80% al 2016.

Pel que fa al retorn mediàtic en premsa, televisió, ràdio i mitjans online a Espanya i França, segons han valorat les agències Acceso i Kantar Media, la Copa del Món del 2016 va suposar un total de més de 4,4 milions d’euros entre els dos països.

 Sisena edició de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat

La sisena edició de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat (KL) arribarà a la pista Riberal del sector Grau Roig de Grandvalira del 6 al 9 d’abril del 2017. La FIS ja té confirmades en calendari dues proves d’aquesta disciplina de velocitat extrema. Ara bé, la federació internacional ha sol·licitat una tercera prova a Nadal Antor, màxim responsable i cara visible de l’esdeveniment per part de Grandvalira. Demà dissabte a Zurich es debatrà aquesta possibilitat.

El circuit de Copa del Món de KL comptarà durant la temporada 2016-17 amb 3 parades ja adjudicades: Sun Peaks (Canadà), Idre (Suècia) i Grandvalira. També es preveu resoldre aquests dies a Suïssa l’interrogant que ha deixat l’estació de Vars (França), que encara no ha confirmat si acollirà una de les parades del circuit mundial. Idre, a més, serà seu dels Campionats del Món de KL.