Bon balanç de la temporada 2015-2016 en esquí alpí

La FAE ha fet la seva anàlisi de la temporada en la secció d’esquí alpí. Ha estat “una de les millors campanyes que hem realitzat”, segons ha manifestat Carles Visa, director tècnic, durant la roda de premsa.

Visa ha destacat: “Acabem l’any amb quatre corredors entre el Top 100 Mundial absolut que són: Mireia Gutiérrez en SL se situa la 70 del món. Joan Verdú en dues disciplines acaba 76è i 77è en GS i SG, respectivament. Marc Oliveras el 97è en DH, 86è en AC i en Súper Gegant es queda a 3 posicions del Top 100. I finalment l’Axel Esteve, que probablement no fa la seva millor campanya en terme de punts, però està en un nivell mot alt com així ho demostra la 94a posició que agafa en AC”.

“Els bons resultats”, afirma Visa, que va presentar l’anàlisi acompanyat pel vicepresident de la FAE, Josep Maria Raméntol, denoten que s’ha pujat el nivell “i això es imprescindible si volem continuar i anar cap endavant”. 

A banda dels resultats anteriors, el director tècnic va voler destacar el treball dels més joves. “També tenim 11 joves que agafen el Top 100 per rànquing d’edat, amb algunes dades importants com ara la 4a posició del Kevin Courrieu en DH”.  Igualment, Visa va valorar el fet d’assolir “78 podis (nomes en alpí) entre els quals hi tenim 35 victòries entre curses del circuit FIS i NorAm”. A més, es va congratular “el debut d’un nou integrant de la FAE en el circuit de la WC masculina”, en referència a Àxel Esteve, “i això també és una molt bona notícia donat que feia bastants anys que això no succeïa”, almenys en disciplines tècniques. 

“Crec que tots aquest arguments són el millor comprovant de què anem cap el bon camí i de què realment hem fet un pas endavant molt important”, va destacar Visa, que va encoratjar tot l’equip de la FAE a “continuar treballant en aquesta línia, en la línia de pujar el nivell, en la línia de continuar pencant més que els altres i alhora de ser capaços de dotar als nostres atletes dels programes i de les ajudes que necessitaran per afrontar els nous reptes, reptes que sense cap mena de dubte seran importants si volem consolidar-nos d’una vegada per totes en Copa d'Europa i Copa del Món”.

Així mateix, Visa va valorar la feina de l’equip femení. “Hem tingut més dificultats i en general no hem estat als objectius plantejats, però en cap cas la situació és dramàtica”, va explicar el director tècnic. “No és dramàtica perquè d’una banda disposem d'un equip molt jove que necessita anar guanyant força i l’experiència que a mesura que es faran grans aniran adquirint; No és dramàtic perquè malgrat no hem agafat el top 10 en EC (ens quedem a 6 punts del 10e lloc) i/o la segona manega en WC, sabem que ho podem fer i que per fer-ho hem de replantejar-nos la tàctica que ens permeti afrontar millor aquest repte”.  

Visa va fer autocrítica per l’exigència dels dorsals: “Sovint parlem que si no disposem d'un bon dorsal difícilment obtindrem resultats, i potser ens hem centrat massa en aquest objectiu, en buscar els punts que ens permetin obtenir un bon dorsal en WC i segurament ens hem oblidat del principal que era augmentar el nivell d’esquí per poder afrontar el repte amb millors condicions”.

Per últim, el director tècnic va voler agrair “als corredors i staff de la FAE l’esforç i dedicació en aquest complicat però apassionant ofici”, sense oblidar “les famílies dels corredors per tot el suport que ens donen, als Clubs, a l’escola Andorra i al Govern d’Andorra per totes les ajudes que rebem i, com no, al Batxillerat Esportiu, com no potser d’una altra manera a Crèdit Andorrà per la confiança que ens fa, i a tota la resta d’espònsors i col·laboradors de la FAE”.